Voor MKB’ers die een
volgende stap willen maken

In het MKB liggen de kansen. Dat is onze stellige overtuiging en we spreken uit ervaring, want we zijn zelf MKB-ondernemer (geweest). Daarom investeren we met Orbit Equity in kansrijke MKB-bedrijven met een omzet vanaf 1 miljoen euro. We zorgen niet alleen voor kapitaal, we ondernemen ook samen.

We weten
waarover
we praten

Om waarde te creëren en bedrijven toekomstbestendig te maken, is het cruciaal dat je weet wat je doet en waarover je praat. Daarom hebben wij gekozen voor een duidelijke koers en doelgroep. Zoals gezegd, richten we ons op het MKB. Preciezer: kansrijke, innovatieve bedrijven met een omzet vanaf 1 miljoen euro, die actief zijn als groothandel of in productie, techniek, retail en e-commerce. Horeca-, bouw- en IT-bedrijven passen wat minder goed bij ons.

We houden van duidelijkheid

Openheid, transparantie en duidelijkheid vinden wij essentieel bij alles wat we doen. Dat geldt ook voor de eigendomsstructuur van de MKB-bedrijven waar we in investeren. Die moeten een overzichtelijke aandeelhoudersstructuur hebben, zodat er ruimte is voor een significant belang. Een groot minderheidsbelang (30%) of een klein meerderheidsbelang (60%). Ook is het belangrijk dat we impact kunnen maken, invloed hebben op de bedrijfsvoering, de strategie en toegevoegde waarde kunnen leveren.

Daarnaast denken wij vooral aan bedrijven die worden gekenmerkt door:

  • 1

    Lopende omzet

  • 2

    Innovatief/voldoende onderscheidend vermogen

  • 3

    Verbeterpotentieel

  • 4

    Schaalbaar

  • 5

    Regio (bij voorkeur):
    Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant)

We horen graag van je!

We gaan graag met je om de tafel om de mogelijkheden te verkennen.
Get started